میخوایم به کمک فتوشاپ و ایلوستریتور ، با استفاده از اشکال هندسی مختلف مثل مثلث ، مربع ، مختلف الاضلاع و کلا هر شکلی ؛ یک افکت زیبا و فانتزی به پرتره مون بدیم. شما میتونید مثلث های خودتون رو بزرگ یا کوچیک کنید تا عکستون از یک نواختی دربیاد که بتونیم اونو در جاهای مختلف مثل عکس پروفایل ! یا نمایه فیسبوک ! یا هرچی که دوست داریم استفاده کنیم.
اموزش طراحی پرتره مثلثی به روش مرحله ای :
بیشتر ما وقتی میخوایم یه عکس مناسب برای نمایه یا پروفایل مون استفاده کنیم دوست داریم که فانتزی باشه و با عکس های معمولی بقیه فرق کنه اما این کار رو باید با چی و چجوری انجام بدیم.
خب معلومه با فتوشاپ اما نه به تنهایی همراه با ایلوستریتور اما چه جوری ، اینجوری:
این اموزش در ۴ مرحله انجام میشه و هر مرحله ریز کاری ای بسیاری داره پس تا اخر اموزش به دقت بخوانید.
مرحله اول (preparation)
در اولین مرحله که تقریبا مقدماتی هست با استفاده از ابزار های selection تصویر پرتره مون رو از پس زمینه جدا میکینم و در یک لایه جدید با رزولوشن دلخواه قرار میدیم.
حالا غیر از لایه background که خودش از اول قفله ،لایه عکسمون رو نیز قفل میکنیم و پروژه مون رو با پسوند psd سیو میکنیم .
مرحله دوم (tracing)
این مرحله نیاز به نرم افزار ادوبی ایلوستریتور داره اگه تا حالا با این نرم افزار کار نکردید مهم نیست چون استفاده مون از این نرم افزار بسیار ابتدایی است و نیاز به دانش قبلی هم نداره حتی میشد این کار رو در خود فتوشاپ هم انجام داد اما برای راحتی کار اونو به ایلوستریتور آوردیم.
و اما ؛ در نرم افزار ادوبی ایلوستریتور کلید های ترکیبی ctrl+o رو بزنید و فایل پی اس دی ای که در مرحله قبل داشتیم رو باز کنید.
از منو window پنل transparnency رو تیک بزنید تا پنل آن برای ما ظاهر بشود.حالا از طریق آن کمی opacity را کم کنید.
با استفاده از کلید های ترکیبی ctrl+l یک لایه جدید درست کنید. و با دابل کلیک بر روی آن اسم لایه را trace بگذارید.
حالا با استفاده از تصویر پایین دو رنگ پالت را جوری تنظیم کنید که یکی غیر فعال و دیگری سفید باشد.
راستی حتما پنل stroke رو از منو window فعال کنید؛ و مقدار استروک رو بین نیم تا ۱ پیکسل بستگی به دلخواهتان تنظیم کنید.
و اما این مرحله ، در این جا باید با استفاده از ابزار پن (p) بر روی تصویر اشکال هندسی بسته که ما به شما مثلث را پیشنهاد میکینم ؛ ترسیم کنید.
بدین منظور دو نقطه رسم کنید و حتما دقت کنید که در هنگام وصل نقطه سوم علامت دایره کوچکی کنار ابزار پن ظاهر گردد.
حالا یک نکته توی پرانتز:(اگر خواستید که مکان یک نقطه را بدون جابجایی بقیه مثلث تغییر بدید کلید A را بفشارید و نقطه را هر جور که خواستید حرکت بدید.
بعد از رسم هر مثلث کلید های ترکیبی ctrl+shift+a رو بزنید.
و به همین شکل چندین مثلث دیگر رسم میکینم.
نکته: یک بار دیگر تاکید میکنم هر مثلث با اینکه به مثلث دیگر چسبیده است اما باید همه ی خطوط آن رسم شود.
همانطور که در تصویر میبینید ما باید تا جایی به این کار(کدوم کار=ایجاد مثلث) ادامه بدیم تا به به نتیجه مطلوب برسیم یا به عبارتی دیگر همه ی پرتره بدون پس زمینه پشت از مثلث پر شود حال آنکه میخواهیم ریزه کاری داشته باشیم یا نه!البته بهتره داشته باشیم.
سیر تکامل تصویر من را در عکس مشاهده میکینید.
نکته:در آخر کار متوجه میشویم که به علت عدم توجه کافی یا به اندازه در نقاط طلاقی نقطه ها نظم خاصی دیده نمیشود ؛ اما راه حل چیست: کافی است با استفاده از کلید های ترکیبی CTRL+Y ابتدا تصویر خود را محو و فقط نقطه ها را مشاهده کنیم.حالا بر روی محل های طلاقی زوم کنید و اگر همچین پدیده ای مشاهده کردید.
ابتدا کلید A رو بزنید سپس چند نقطه ای که از قرار است از راس به هم متصل بشوند را به حالت انتخاب درآورده و دو دکمه Horizontal align center و سپس vertical align center را بزنید.
میبینید که چند نقطه هم راس شدند.پس به همین ترتیب بقیه را هم درست میکنیم.
عجب مرحله ای بود ها!!!!
مرحله سوم (convert stroks to paths to photoshop)
بعد از اینکه تمام تصویر تکمیل شد ؛ کم کم کار ما با ایلوستریتور تمام میشود پس کلید V را بفشارید و کل تصویر را به حالت به حالت انتخاب در آورید(منظورم اینه که موس رو ببرید گوشه بالا سمت چپ بعد کلیک کنید و همینجوری بیاید تا گوشه پایین سمت راست، گفتم شاید نفهمید منظورمو!!).
با این کار همه ی مثلث های ایجاد شده به حالت انتخاب در می آیند پس حالاctrl+c را بزنید و به فتوشاپ بازگردید.
از منو ویندو پنجره paths را تیک بزنید و یک نیو ایجاد کنید.
حالا کلید های ترکیبی ctrl+v را بزنید و در پنجره باز شده گزینه paths و سپس. ok
میبینیم که اشکال ایجاد شده در ایلوستریتور در فتوشاپ ظاهر شدند ؛ راستی اگر اشکال بر روی تصویر شما منتبغ نبودند همه ی آنها را به حالت انتخاب در آورید و با استفاده از کلید های جهت دار آنها را بر روی تصویر فیکس کنید.
مرحله چهارم (colouring)
در این مرحله ابتدا یک لایه خالی بسازید و بر روی لایه paths کلیک کرده سپس کلید a را بزنید و دومین ابزار آن را انتخاب کنید.
حالا بر روی نقطه ای خالی در تصویر کلیک کنید تا paths های ما از حالت انتخاب خارج شوند.
کاری که ما میخواهیم بکنیم این است که به هر مثلث در تصویر گرادیانتی خاص ببخشیم یا مناطقی که از نظر رنگی شبیه هم هستند دارای یک گرادیانت باشند و اما راه حل :
بر روی تصویر زوم کنید و با استفاده از ابزار direct selection tool (a) یک مثلث را انتخاب کنید حالا کلیک راست کنید و make selection را برگزینید و پس از آنکه مثلث به حالت انتخاب در آمد ؛ کلید i را بفشارید و از یک گوشه مثلث یک رنگ انتخاب کنید.
سپس کلید x برای جابجایی foreground , background و سپس دوباره از گوشه ای دیگر از مثلث رنگ انتخاب کنید.
حالا ابزار gradiant tool (g) را بردارید و از همان دو گوشه خطی رسم کنید تا رنگ ها اعمال بشوند.
حالا همین کار را برای تمام مثلث ها باید انجام بدهید اما زود قضاوت نکنید ممکنه بگید این کار خیلی طول میکشه اما بعد ۵ یا ۶ تا رنگ کردن مثلث به روند کار آشنا میشید و حتما از کلید های میانبر استفاده کنید.تازه همیشه لازم نیست برای رنگ کردن دو رنگ جدید تولید کنیم بیشتر موقع ها از همون دو رنگ استفاده کنید مگر اینکه رنگ اختلاف زیادی پیدا کرده و یا پررنگ یا کمرنگ شده.
یادتون باشه اگه میخواید یک فتوشاپیست حرفه ای بشید باید برای کارهاتون وقت بزارید دیگه عرضی نیست ….
روند کار رو مشاهده میکیند:
و بالاخره پایان.